Wie is Vinanda?

Pedi Cura Vinanda Waalwijk

Wat leuk dat u mijn website bezoekt! Graag stel ik mezelf aan u voor.

Mijn naam is Vinanda Kuijpers en ben altijd werkzaam geweest in de dienstverlenende sector (bank & verzekeringswezen en zorgsector). In 2016 heb ik de stap gemaakt om via het Thomas instituut te ‘s-Hertogenbosch te starten met de basisopleiding pedicure. Deze is door mij afgerond in 2017. Aansluitend heb ik via dezelfde instelling de opleiding voor medisch pedicure gevolgd en afgerond. Deze keuze is heel bewust door mij gemaakt daar ik zestien jaar lang voetproblemen heb gehad. Hierdoor weet ik uit ervaring wat voor impact het op jezelf c.q. dan wel leven kan hebben als je voetproblemen hebt.

In dit werkveld krijg je veel te maken met schimmelinfecties aan de huid en/of nagel. Zo’n infectie is met het blote oog niet vast te stellen. Ten gevolge hiervan heb ik in juni 2018 de cursus schimmeldiagnostiek gevolgd en behaald. Hierdoor kan ik nu een schimmelinfectie laten vaststellen (i.s.m. UMC St Radboud Ziekenhuis te Nijmegen) en een effectief zorgtraject inzetten. Aansluitend ben ik in september 2019 gestart met de opleiding voor Oncologisch VoetzorgVerlener (OVV’er) via opleidingsinstelling PediRoda. Deze opleiding is in mei 2020 afgerond. Ik ben van mening dat het verlenen van specialistische en verantwoorde voetzorg aan kankerpatiĆ«nten van zeer groot belang is, daar er jaarlijks in Nederland volgens het KWF 116.000 mensen gediagnosticeerd worden met deze ziekte. Dat komt neer op 13 mensen per uur, oncofoot.nl

Zoals u van een goede zorgprofessional mag verwachten ben ik aangesloten bij de landelijke branchevereniging voor pedicures, ProVoet met lidnummer 316545. Sta ik ingeschreven in het KwaliteitsRegister voor Pedicures (KRP), het AGB-register. Ben ik toegetreden als ketenpartner tot de zorggroep RCH Midden-Brabant. Werk ik samen met diverse huisartsen, podotherapeuten, oncologische fysiotherapeuten in deze regio en ben ik o.a. regelmatig te vinden op woon-zorgcentrum Antoniushof te Waalwijk, Boeijend Huys te Berkel- Enschot en de Noorderkroon te ‘s-Hertogenbosch. Tevens heb ik veel werkervaring met cliĆ«nten met een geestelijke beperking alsmede dementerende ouderen.

Mijn werkzaamheden voer ik zowel ambulant als in mijn praktijkruimte aan huis uit. Met mijn professionele apparatuur is het geen probleem om ook ambulant werkzaam te zijn. Ik hoop u snel te mogen ontmoeten!